ΚΡΑΤΗΣΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το νησί της σπογγαλιείας και της αναρρίχησης

Η Κάλυμνος ανήκει στα Δωδεκάνησα και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, ανάμεσα στα νησιά Κω και Λέρο.

Το νησί αναφέρεται συχνά ως το «Νησί των Σφουγγαράδων» και θεωρείται το κέντρο της ελληνικής βιομηχανίας σπογγαλιείας, μια δραστηριότητα που χρονολογείται από την Αρχαιότητα.

Εδώ και πολλούς αιώνες, η παράδοση αυτή συνεχίζει να διαμορφώνει την ταυτότητα του νησιού και συμβάλλει αποφασιστικά στην οικονομική ευημερία και την κοινωνική του ανάπτυξη, χαρίζοντας του παγκόσμια φήμη.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η αναρρίχηση γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στο νησί. Είναι μια σχετικά νέα δραστηριότητα, όχι για τους λιπόψυχους. Η Κάλυμνος έχει οικοδομήσει τη φήμη της στη μεγάλη ποικιλία και την κορυφαία ποιότητα των βράχων της και αυτή τη στιγμή θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους λάτρεις της αναρρίχησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ανεξάρτητα από το επίπεδο εξειδίκευσής σας στην αναρρίχηση, υπάρχει πάντα μια ευκαιρία για περιπέτεια.

Είναι η ιδανική τοποθεσία χάρη στους ψηλούς βράχους της που δεσπόζουν πάνω από το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους.

Εκτός από την αναρρίχηση, το νησί προσφέρει μεγάλη ποικιλία από ενδιαφέρουσες επιλογές, όμορφες παραλίες, νόστιμη κουζίνα ενώ οι κάτοικοί της είναι ιδιαιτέρως φιλικοί.

Το Kantouni Beach Boutique Hotel αποτελεί την κορωνίδα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας του νησιού. Βρίσκεται στη δυτική ακτή της Καλύμνου, στη γεμάτη ζωή περιοχή Καντούνι και αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν διακοπές δίπλα στη θάλασσα.

Η περιοχή διαθέτει πολλά εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα σε πολύ κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο ενώ απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από τον Κρατικό Αερολιμένα Καλύμνου και μόλις 6,5 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού και το λιμάνι.

Το νησί συνδέεται με τακτικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια με το νησί της Κω που εξυπηρετούν όλους τους island-hoppers οι οποίοι ταξιδεύουν μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα της Κω. 

 

AWARDS & CERTIFICATIONS

Booking Award 2024 tripadvisor best of the best Kantouni Beach Boutique Logo Booking.com holidayCheck jet2holidays Booking.com tripadvisor traveler choice Greece Savecards Certificate of Registration

VIEW OUR BROCHURES

0